Wysoki standard przerw kawowych ma duży wpływ na całościowe postrzeganie imprezy. Oprócz dostarczenia jakościowego cateringu, profesjonalni kelnerzy z firmy cateringowej powinni dbać sprawną i dyskretną obsługę oraz indywidualne podejście do klientów. Dlatego prawidłowa organizacja i realizacja przerwy kawowej to wymagające i odpowiedzialne zadanie cateringowe.
Uczestnicy imprezy mogą cieszyć się różnymi rodzajami kaw, a do dyspozycji mają zawsze dodatki takie jak mleko (również bezlaktozowe i roślinne) oraz cukry i słodziki. Nowoczesne ekspresy kawowe, w zestawieniu z wysokojakościowym ziarnem, spełnią smakiem i aromatem kawy oczekiwania gości o różnych preferencjach.
Do filiżanki kawy czy herbaty świetnie pasuje zarówno wytrawna kanapeczka jak i krucha maślano-owocowa słodka przekąska. Świeży sok lub sezonowa lemoniada pobudzą umysły gości do kolejnego panelu wykładów lub dyskusji.